Hi ha molts aliments inflamatoris que eviten que el dolor desaparegui o fins i tot provoquen inflamació essent els principals culpables.
Si tens dolor en general, a nivell muscular, has de saber que hi ha aliments que inflamen moltíssim i que hauries de provar de substituir de la teva pauta alimentaria:
- Làctics poden ser bastant inflamatoris
- Gluten que inflama a nivell intestinal i pot ser el culpable de que alguns altres nutrients no s’absorbeixin al cos
- Sucre, inflamatori per excel·lència
- Soja, més sovint del que m’agradaria veig la soja com a causant del dolor.
Tan sols eliminant aquests aliments, podem observar en un període de 15 dies, 3 setmanes si el nostre dolor minva o no.
També és important tenir en compte a substituir-los per aliments anti-inflamatoris:
- Peix blau i petit mínim 3-4 vegades a la setmana
- Alvocat i greixos saludables de manera diària
- Fruits secs crus (nous, avellanes, ametlles crues)
- Oli d’oliva per amanir
- Oli de coco per cuinar (ja que aquest té un punt de fusió més elevat, es recrema més tard i és millor per cuinar)
Aquestes indicacions són a nivell general, si hi ha dolors amb causes diferents sempre s’ha de buscar la causa i adaptar-ho a cada persona. Per exemple, si hi ha àcid úric, causant d’una inflamació molt dolorosa dita també “gota”, a part de vigilar els aliments que hem comentat anteriorment, s’haurà de posar especial atenció a no ingerir massa sovint, tomàquet, espinacs, mongeta verda, bròquil, espàrrecs verds i marisc, ja que tots aquests aliments contenen elevats nivells d’àcid úric.
Si teniu alguna suggerència o dubte em podeu localitzar al 678 933437 o bé www.martaexposito.cat
No hi ha comentaris