• Inici
  • Qui sóc?
  • Espai pacients
    • Articles Els colors
    • Receptes
    • Preguntes freqüents
  • Demana hora
  • Consulta online
  • Botiga
  • Contacte
  • Inici
  • Qui sóc?
  • Espai pacients
    • Articles Els colors
    • Receptes
    • Preguntes freqüents
  • Demana hora
  • Consulta online
  • Botiga
  • Contacte
  • Carrer d’Àngel Guimerà, 7 Porqueres (Mata)     678 93 34 37

Marta Expósito i Ferrer Marta Expósito i Ferrer

  • Inici
  • Qui sóc?
  • Espai pacients
    • Articles Els colors
    • Receptes
    • Preguntes freqüents
  • Demana hora
  • Consulta online
  • Botiga
  • Contacte

Qui sóc?

Sóc la Marta Expósito i Ferrer, Dietista i Nutricionista

  • Diplomada en Dietètica i Nutrició Humana per la Universitat de Vic a l’any 2002
  • Post-grau de Medecina Naturista per la UB, Palau de les Heures. Barcelona, 2004
  • Curs d’auriculoterapia. Ismet, 2006
  • Curs de Nutrició Ortomolecular, Universitat de Vic, 2008
  • Post-grau d’alimentació a l’embaràs, infància i adolescència. Universitat de Navarra, 2008
  • Curs Nutrició a l’esport. UB. Campus universitari Bellvitge, 2009
  • Curs d’expert en Nutrició cel.lular activa. Barcelona 2010-2013
  • Curs d’especialització en educació i salut emocional. Batega Laboratori Emocional. Barcelona 2016-2017

Des del 2002, al acabar la carrera vaig iniciar-me al món de laboral de la dietètica i nutrició humana com a supervisora de menús escolars en una multinacional de serveis de càtering, després com a Nutricionista al Curhotel Hipòcrates de St. Feliu de Guíxols, al mateix temps que exercint com a docent de l’assignatura de dietètica del “Tècnic en dietètica i Nutrició humana” i al “curs d’auxiliar en geriatria” a la comarca de Girona, escrivint articles mensuals a la revista Banyolina “Els Colors” i realitzant diferents tallers, xerrades i cursos d’alimentació per la comarca.

Actualment:

  • Consulta pròpia a Porqueres (Banyoles)
  • Activitats i tallers continus a la comarca
  • Col.laboració amb l’Ajuntament de Girona (Àrea Promoció de la Salut), exercint tallers d’educació nutricional a les escoles
  • Planificació de menús per temporada per diferents centres de Banyoles

Membre de l’associació espanyola de dietistes-nutricionistes AEDN: 963

 

Què faig?

  • Educació i valoració nutricional (plans alimentaris vegetarians, ovolactovegetarians, etc.)
  • Dietes i plans personalitzats en cas de:
    • Excés de pes i obesitat
    • Hipertensió arterial
    • Restrenyiment
    • Colesterol
    • Diabetis
    • Anèmia
    • Osteoporosis
    • Al·lèrgies o intoleràncies alimentàries
  • Test de sensibilitats alimentaries amb electroacupuntura de Voll: És un test que analitza més de 4000 productes i permet detectar els aliments que el nostre cos no assimila correctament. És de gran utilitat per elaborar una dieta encara més personalitzada, ja que podem eliminar els aliments que poden alentir el procés de la baixada de pes, ens donen malestar i poder potenciar els aliments que ens ajuden a sentir-nos millor, els que ens donaran més energia, assimilarem més fàcilment, etc.
  • Auriculoterapia: Teràpia basada en la Medecina Tradicional Xinesa que treballa la orella ja que en aquesta hi trobem reflectits tots els òrgans i parts de l’organisme. Es basa en l’estimulació de diferents punts de l’orella per aconseguir l’efecte desitjat. Molt útil per disminuir l’ansietat, la sensació de gana, nerviosisme, dolor, equilibrar l’organisme, etc.
  • Assessorament nutricional i plans personalitzats en etapes de la vida:
    • Infància
    • Adults
    • Embaràs
    • Menopausa
    • Geriatria
  • Menús i planificació alimentaria familiar
  • Pautes depuratives
  • Nutrició esportiva:
  • Plans personalitzats, pautes alimentaries, consells de suplementació, anàlisis de composició corporal
  • Disseny de menús per colectivitats: escoles, geriàtrics, centres de disminuits, serveis de càtering, llars d’infants, cafeteries, bars, restaurants
  • Tallers, cursos i sessions informatives.
    Aquí cito alguns dels treballs realitzats: Taller d’alimentació i cuina saludable al Centre Cívic Onyar, curs d’etiquetatge i elaboració de plats equilibrats, alimentació per aconseguir un bon rendiment intelectual, tallers a l’ajuntament de Girona per nens de 10 a 12 anys, tallers d’alimentació per pares: “la salut comença al plat”
  • Elaboració d’articles, guies i manuals

 

Què faig a la primera visita?

A la primera visita sempre hi ha una primera part on es parla del motiu de la visita i es fa una enquesta dietètica. Si tens una analítica recent (màxim d’un any d’antiguitat), porta-la, que ens ajudarà.

Després s’elabora la primera valoració nutricional del pacient, analitzant la composició corporal (% massa muscular, % massa òssea, % massa grassa, % líquids i metabolisme basal), a partir d’aquí es donen uns consells sempre adequats a les necessitats de la persona perquè ja pugui començar a seguir una pauta alimentària correcta.

Amb les dades obtingudes a la primera visita s’elabora un pla alimentari personalitzat que pot ser en forma de menú o només la organització dels àpats i uns consells. Es poden fer seguiments periòdics si és necessari. També es poden fer seguiments on-line de manera eventual.

La base de la consulta de dietètica és educar i dirigir el tipus d’alimentació més adequat per cadascú, per poder acostumar-nos a menjar bé, nous plats, receptes, menús i altres coneixements que ens poden ajudar a fer la nostra alimentació més gustosa, nutritiva, variada i el més important, a guanyar salut!

Cistella

Últimes entrades

  • GeneralEl plaer de menjar
  • Els colorsAlimentació i prevenció
  • Els colorsEl pes
  • GeneralMolt bones festes!

Categories

  • Espai pacients
    • Els colors
    • Notícies
    • Preguntes freqüents
    • Receptes
  • General
    • Tallers
    • Xerrades

Facebook

Veure més fotos

Marta Expósito i Ferrer - Disseny i manteniment per