Gaudeix de menjar sa…
Tothom es queda tranquil quan diem que per Nadal, tot s’hi val, però no! No tot s’hi val.
El que hem de tenir és més seny que mai. No vol dir que hàgim de mirar com tots mengen els àpats, però sí que entre tots podem posar una mica més de consciència i no cal atipar-nos tant. Aquí us dóno uns consells per gaudir d’aquestes festes.
- Procura esmorzar bé, no cal menjar pa aquests dies per esmorzar. Pren fruits secs, fruita, infusions i torradetes de blat sarraí.
- Si vols postres, pren pinya natural. Recorda que el cor de la pinya conté enzims digestius molt beneficiosos aquests dies.
- Menja a poc a poc, gaudeix de la companyia i saboreja els aliments.
- Idea de plat de Nadal: amanides variades (endívies farcides de pastanaga, fruits secs i alvocat; amanida de remolatxa i ceba) , rostit de pollastre amb canyella i poma. Postres: pinya natural i un trosset de turró.
- Si et sents tip al vespre, no cal que sopis.
- Pots prendre un brou depuratiu bullint en 2,5 litres d’aigua 6 cebes, 1 cabdell d’alls, una poma golden sense pelar i ecològica, 1 pastanaga, 3 fulles de col, 1 carxofa, 1/2 pebrot vermell. Es bullirà durant 1 hora a foc lent i tapat. Un cop cuit, es cola i es guarda el brou en un recipient de vidre a la nevera. El brou no conté sal. Es pot beure 1 tasseta abans de dinar i una abans de sopar.
Esperem que gaudiu moltíssim d’aquestes festes, que tingueu molta salut, amor i bona companyia.
No hi ha comentaris