Article publicat a “Els Colors” del mes de juliol del 2013
On compres els aliments? i quins compres?
Si compres els aliments que et venen de gust independentment de la temporada, et surt car. I no només car de “butxaca”, la teva salut també en paga un preu alt. Quan prens pesticides, herbicides o bé aliments que han estat manipulats genèticament, el teu cos té una feina impressionant a eliminar tòxics.
Si compres aliments de temporada, menges qualitat, menges salut, per tant, ingereixes vitamines, minerals, aliments amb gust. Si a més a més són ecològics, el teu cos només té feina a utilitzar tota la gran quantitat de nutrients que ha rebut.
Moltes vegades hem parlat de què necessita el nostre cos, de què hauria d’arribar perquè el cos funcioni bé. Doncs és molt senzill, el cos necessita elements bàsics com vitamines de tot tipus A,D,E,K, C, grup B, minerals, etc. hidrats de carboni, fibra, aigua, proteïna, greixos saludables com són els insaturats, etc… Tot això ho sabem molt bé, però en realitat, si no consumim aliments ecològics, el que ens arriba són: menys vitamines, menys minerals, greixos saturats (sobretot dels ous, si no són del número 0), additius alimentaris, pesticides, gasos d’embalatge (en el cas d’aliments envasats), medicaments, hormones, antibiòtics, adobs químics, tranquil·litzants, etc…
És per això que val la pena que pensem en què ens gastem els nostres diners. Fes-te la pregunta de si realment et val la pena invertir-los en salut, en si per tu, l’alimentació és important per estar sa. I un cop sàpigues la resposta actua en conseqüència.
Tot i això, la gent continua pensant que és car, anem a posar-ne un exemple:
Crec que queda clar, que la qualitat no és cara. Tu tries com vols que el teu cos s’alimenti, tries com vols estar.
Una de les claus en l’alimentació sana i econòmica és fer-te un bon pla alimentari, saber què menjaràs, què compraràs i quan ho cuinaràs. Si tens previsió, menjaràs millor, variat i sense estrès de saber què has de preparar. Només has de dedicar uns minuts a la setmana a planificar-te els plats, pots inclús aprofitar-ne algun per un pròxim àpat i així no haver de cuinar tant, menjar sa i equilibrat és possible!
Si teniu algun dubte o suggeriment, podeu adreçar-vos a mi a través de la pàgina: www.martaexposito.cat
No hi ha comentaris