A hores d’ara ja es coneix la part amargant del sucre, el perquè no hauríem de prendre sucre i les greus conseqüències que això té per la salut. Però tot i això, continuem rebent molta informació a favor del sucre a través dels mitjans de comunicació que fa que ens oblidem de les contraindicacions d’aquest.
El més útil serà tenir alternatives al sucre per tal de poder continuar menjar aliments dolços, però sense sucre i evidentment sense tòxics (evitant edulcorants artificials):
- Primer de tot és important que ens acostumem al gust natural dels aliments. La fruita, els dàtils, les orellanes, el plàtan madur, el moniato, etc… són aliments dolços que ens poden ser de molta utilitat en receptes.
- Evitar els edulcorants artificials ja que la exposició a llarg termini de l’aspartam per exemple, podria alterar l’estat antioxidant del cervell. Hi ha informes sobre el consum d’aspartam i els seus efectes a nivell neurològic que inclouen mal de cap, insomni, alteracions de comportament.
- La mel és una bona opció per prendre de manera ocasional ja que hi ha estudis que observen que la mel augmenta el número de bacteries beneficioses (lactobacillus acidophilus, Lactobacilus plantarum, Bifidobacterium bifidum, Streptococcus tehrmophilus, etc… sempre i quan aquesta sigui crua (no pasteuritzada) i de qualitat.
- Pots utilitzar 100 gr de dàtils en una preparació de pastís on hi hauria 250gr de sucre. Per fer aquesta substitució per trituren els dàtils i es barregen al pastís al moment de posar-hi el sucre. Es pot fer el mateix amb plàtans madurs.
- En altres ocasions es pot substituir el sucre per sucre de coco, ja que aquest té un índex glucèmic molt menor al sucre (sacarosa). La quantitat seria aproximadament la mateixa que posariem de sucre, però tenint en compte que la majoria de receptes són extremadament dolçes podriem reduir els sucres de la recepta en general.
- Una bona estratègia és no comprar aquests aliments que contenen sucre i per tant si no els tenim a casa, serà més complicat de menjar-los. Però en canvi tenir a casa dàtils, orellanes d’albercoc, mel, fruita fresca, que ens ajudarà a calmar les ganes de dolç en substitut del sucre. I de fet, quan faci temps que ja no es pren sucre, notaràs que les ganes de dolç disminueixen considerablement.
Si teniu alguna suggerència o dubte em podeu localitzar al 678 933437 o bé www.martaexposito.cat
No hi ha comentaris