Article publicat a “Els Colors” del mes de juny de 2014
L’altre dia van caure a les meves mans els alls negres. I primer vaig pensar…un all negre? quin gust deu tenir? i propietats nutricionals? molt interessant!! Estic molt agraïda a la persona que em va donar a conèixer aquest tipus d’all perquè era un gran desconegut per mi.
Doncs bé, us explico el tresor que, almenys jo, m’estava perdent. L’all negre no és massa conegut però poc a poc veig que va guanyant popularitat ja que actualment és un ingredient de moda per xefs de cuina creativa. Però a més a més és un aliment amb moltes propietats beneficioses. De fet, ancestralment, se l’havia denominat com a immortal degut a les seves nombroses propietats medicinals, però de moment no s’han trobat proves que els que ho digueren estiguin encara vius.
L’all negre, un invent dels japonesos, és l’all blanc convencional que després de patir un procés de fermentació natural durant un mes a una temperatura i humitat concretes, transforma el producte que ja és saludable i nutritiu en un aliment que a més a més té moltes més propietats afegides. Durant aquest procés l’all ha perdut prop del 97% de la olor però en canvi, ha augmentat en deu vegades les seves propietats medicinals. Si ja coneixem que l’all blanc convencional té moltíssimes propietats… en aquest se li afegeix l’avantatge que no repeteix, té el doble d’antioxidants que l’all cru, té molts aminoàcids essencials i a més a més afavoreix a la circulació sanguínia. Si l’all blanc cru ja ajuda a reduir el colesterol, aquest té encara un poder més potent. Serà útil per aquests canvis de temps que venen ara: que si fred, que si calor que si ara tinc fred i vaig vestit d’estiu, etc… El fet de tenir tants antioxidants, potencia el sistema immunològic i a més a més conserva la seva gran qualitat antibiòtica i fungicida.
Això sí, no podeu esperar que tingui el mateix gust que un all cru, el gust és completament diferent igual que la seva textura i aroma.
La primera recepta que he provat amb all negre és una truita de carbassa i ceba amb all negre. Es fa una truita normal amb carbassa i ceba cuites prèviament. Un cop tenim la truita feta, la tallem a daus. Com que els alls negres tenen una textura tova i ja són cuits, no cal barrejar-los amb la truita al moment de fer-los, els untem a sobre de cada dau de la truita de carbassa i ceba. A veure si us agrada!
Si teniu alguna suggerència o dubte em podeu localitzar al 678 933437 o a través de la pàgina: www.martaexposito.cat
No hi ha comentaris