Paté d’albergínies
Ingredients: 700 gr. d’albergínia, 2 grans d’all, 1 cullerada de sal marina, 1 litre d’aigua, 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra primera premsada en fred, 3 cullerades soperes de suc de llimona, 1 cullerada de cafè de comí en pols.
Preparació:
Posar les albergínies pelades a daus en un recipient pel vapor, juntament amb els alls, l’oli i la sal.
Posar aigua a l’olla (1 litre aproximandament) i posar a bullir perquè es pugui coure al vapor l’albergínia. També es podria utilitzar el recipient de silicona Lekué de coure al vapor. Es deixa coure durant 35-40 minuts.
Es deixa refredar.
S’escórre bé l’albergínia amb paper de cuina. Es posa tot en un recipient: l’albergínia, els alls i la resta d’aliments; es tritura i ja està llest.
També es pot afegir 1 iogurt en lloc de l’oli per aconseguir una textura més cremosa.
Crema de carbassa
Ingredients: carbassa, ceba, caldo o aigua, curry o comí.
Preparació: Saltejar una mica de ceba amb una cullerada d’oli. Afegir-hi la carbassa i una mica d’aigua o caldo de verdures (podem aprofitar el caldo que hem obtingut de coure les verdures del dia anterior, per exemple: caldo de mongetes verdes, etc.) Així aprofitarem totes les vitamines i minerals que han deixat en l’aigua de cocció. Fem bullir-ho tot junt (ceba, carbassa i el caldo). Hi afegim sal i pebre al gust i ho triturem tot junt. Podeu donar-li un toc final amb una mica de curry o nou moscada o ratlladura de taronja o suc de taronja.
Pinxos de pinya amb pernil de gall dindi
Ingredients per 4-6 persones: ¼ de pinya natural, 100 gr. De pernil de
Gall dindi.
Preparació: Tallar la pinya a triangles. Posar-los al pinxo intercalats amb pernil de gall dindi. Passar els pinxos per la planxa o una paella sense oli durant un moment, just abans de servir. La pinya deixa anar el seu “sucre” i queda una combinació molt original i bona.
Xampinyons laminats al microones o planxa
Ingredients: Xampinyons laminats
Per acompayament, afegits a la amanida tèbia, etc.
Compota de poma (+ Iogurt)
Ingredients per 4 persones: 1 kg de poma groga
Preparació: Coure la poma (o altre fruita) tallada a talls, a foc lent amb una mica d’aigua mineral i un pols de sal. S’hi pot afegir un raig de suc de llimona o canyella.
Dips vegetals (amb salsa de iogurt, hummus, salsa d’espinacs)
Diferents salses per acompanyar amb vegetals. Pots fer palets de pastanaga crua, cogombre cru, fulles d’endívia, tomàquet tipus cherry, api, etc.
Salsa de Iogurt: 2-3 fulles de menta fresca, 1 cullerada de suc de llimona, 1 cullerada de mostassa, 2 iogurts normals, sal, pebre
Preparació: Es posen tots els ingredients en un recipient i es tritura. Es posa tot en un vol i es serveix amb verdures crues com a dip (tires de pastanaga, api, col-i-flor, fulles d’endívia, xampinyons en làmines, tires de cogombre, …)
Hummus: 500gr de cigrons cuits i nets, 8 tomates assecades i macerades amb oli d’oliva , pebre, sal, formatge fresc o formetge feta, endivies
Preparació: Es posen tots els aliments excepte les endívies dins un recipient per triturar-ho. Es comença a triturar tot sense parar per tal d’obtenir una massa homogènia.Es pot servir com a “dip” farcint les fulles d’endívies.
Salsa d’espinacs: 140 gr. d’espinacs , 200 gr. de formatge fresc de vaca, Cibulet, sal, pebre
Preparació: Es netegen els espinacs i es fan bullir uns 3 minuts. Un cop bullits s’escorren bé i es trituren ben fins. Es remena el formatge fins a fer una crema homogènia, es barreja amb els espinacs.
Lacón a la gallega (o pernil)
Ingredients per 4 persones: 200 gr. De Lacón, Pebre vermell dolç, Sal grossa, Una mica d’oli d’oliva, Opcional: una mica de pebre vermell dolç
Preparació: Normalment el lacón bé en llesques fines. I si utilitzes pernil de gall dindi tel fas tallar a llesques una mica més gruixudes del normal. Les estens en un plat, ho escalfes i afegeixes pebre vermell dolç i picant, una mica d’oli d’oliva i una mica de sal (mateix procediment que amb el pop).
Pinxos de tomàquet Cherry i formatge fresc
Ingredients per 4-6 persones: 150 gr. De tomàquet cirerol 100 gr. De formatge fresc Una mica d’oli doliva i orènga o alfàbrega.
Preparació: Posar en un pinxo de fusta un tomàquet “cherry” ,intercalat amb daus de formatge fresc i fulles d’alfàbrega (o tirar orènga per sobre). Pots amanir-ho tot amb vinagreta de llimona (1 cullerada d’oli d’oliva per persona, pebre, una mica de sal i llimona).
No hi ha comentaris