No menjo alvocat perquè és una fruita molt greixosa!
No menjo fruits secs perquè… engreixen molt!
Ui tants greixos…. Em posaré rodó/na!
Això ho sento constantment… i evidentment jo responc explicant la veritat. I quina és? Doncs que hi ha greixos que són útils pel nostre organisme, de fet incrementen el greix saludable (HDL) i per tant permeten una prevenció de riscos a nivell cardiovascular i en canvi hi ha altres tipus de greixos que no tenen cap mena de utilitat més que embrutar les artèries i donar algun ensurt.
Els greixos són imprescindibles per viure…. O no heu sentit mai quan algú s’aprima massa degut a alguna malaltia que perd la menstruació? Doncs això no és sa! I ha perdut massa greix al cos…. Podem dir que les hormones i moltes altres funcions molt importants van relacionades amb els greixos que tenim.
I quins haig de menjar i quins no?
En general et diria que els fruits secs crus, l’oli d’oliva, oli de coco, l’alvocat, peixos blaus petits, etc… serien molt recomanats. Són útils per l’organisme i fins i tot ens podem a atrevir a dir-te que et poden ajudar a aprimar, aquí et dóno unes quantes raons:
- Doncs el greix et dóna sacietat i calma l’ansietat
- Els greixos aporten energia necessària
- Intervenen en la coagulació sanguínia i la pressió arterial
- Són part de les hormones, això els fa necessaris pel manteniment i funcionament de tot el cos.
Cal no abusar d’altres aliments que contenen greixos no saludables com: la carn vermella, làctics, olis fregits, mantegues i margarines, salses, galetes, brioxieria i pastisseria (utilitzen greixos de palma i mantega de cacau), etc.
És interessant saber que no tot el greix que ingerim es guarda o emmagatzema al cos. Una part s’utilitza pel manteniment de la temperatura corporal i l’altra passa a formar part de la nostra estructura.
Sovint quan una persona es sent amb un pes ideal, creu que per ser de constitució prima no cal que vigili amb l’alimentació i en canvi al llarg dels anys van apareixent canvis hormonals i apareixen els problemes. És important cuidar-nos i preocupar-nos de la ingesta del dia a dia.
No hi ha comentaris