Boles dolçes de poma o bé Panellets de poma sense sucre
Fer compota de poma: pelen les pomes, es tallen a trossets i es couen a l’olla sense sucre ni sal ni aigua. Sobretot tapat!!! I foc lent!!! 15 minuts o 20 minuts.
Es posa en un bol farina d’ametlla, s’hi afegeix la poma cuita i es fa una pasta. Es fan boles, s’arrebossen amb farina d’ametlla i sèsam o pinyons. Es cou tot al forn 15 minuts 180oC.
A la massa hi pots posar garrofa en pols i et quedaran com si tinguéssin xocolata!
Crêpes sense sucre
Ingredients:
- Beguda vegetal de civada o d’avellanes o d’ametlles
- Canyella
- 1 ou
- Farina de blat moro (maicena) o d’espelta
- 1 poma
- 1 Plàtan
- Farina de garrofa
Preparació:
Per fer la massa: barregem 1 ou, 200 ml de beguda vegetal, 1poma crua i pelada i triturem. Un cop tenim el líquid hi anem afegint maicena fins aconseguir una textura més espessa, ho triturem al túrmix i ja podem fer les crepes.
En una paella antiadherent calenta hi posem un cullerot de la massa, extenem bé la massa a la paella sense tocar-la i la girem. Al girar-la hi afegim per sobre, canyella, farina de garrofa i 3-4 rodanxes de plàtan. La tanquem i llestos!
Recomanat per esmorzar i per berenar!
Un comentari
no tenia ni idea de que fer peró tu m’has ajudat gracies.
ahh i per cert molt bo tot