Article publicat a “Els Colors” del mes de setembre del 2013
Aquest aliment d’aroma, gust i color particular, és per molts el símbol de l’inici del dia com a bon esmorzar. Ara que, per alguns, ja s’acaben les vacances i comença la feina, la gent comença a dir que necessita el cafè per “tirar”, que sense el cafè està massa cansat/da. Altres diuen que el cafè els resulta útil per anar al bany. Habitualment, s’utilitza per estimular la digestió i la ment després d’un àpat greixós i sovint l’acompanya el seu amic i estimulant: alcohol.
De totes maneres, el cafè es tracta d’una targeta de crèdit amb una comissió molt alta, deia el Dr. Jorge Pérez-Calvo. El cafè ens roba energia del cos per omplir el cap. Cada vegada que un pren cafè, sofreix un envelliment prematur similar al que provoquen les drogues. Per altra part, a la seva elaboració s’utilitzen herbicides i pesticides perillosos per la nostra salut. Pel que fa el cafè descafeïnat, s’utilitzen a més a més dissolvents derivats del petroli i altres productes químics, per tant, gens recomanat.
Altres coses que no se solen saber del cafè és que puja el colesterol. S’ha demostrat que el consum d’una tassa de cafè, presa de manera regular, incrementa el nivell de colesterol en sang en 20 mg/100mL. A més a més augmenta el risc de patir càncer de pàncrees, osteoporosis, infarts de miocardi, etc. Si es pren durant l’embaràs, incrementa el risc d’avortament i les possibilitats de que el bebè neixi amb defectes congènits. L’àcid del cafè afecta a la flora intestinal, dificultant, d’aquesta manera l’absorció del calci i altres minerals. Els grans consumidors de cafè que vulguin reparar el seu intestí poden recórrer al te de fulla d’ortiga, prendre’n 2 tasses al dia durant 6 o 7 setmanes i dóna excel·lents resultats. També regenerar la flora intestinal amb un bon suplement probiòtic.
Si després d’explicar-vos tot això, decidiu de manera sensata deixar de prendre el cafè, has de saber que al deixar-lo pots tenir mal de cap, restrenyiment, etc… El cafè com que no té calories, incrementa el volum sanguini i així aconsegueix en nosaltres un increment de la circulació creant aquest efecte d’alerta. En canvi, quan el deixem, el flux sanguini és menor i per tant notem aquest síndrome d’abstinència durant uns 3 dies. Després, però, t’asseguro que tens més energia que abans!!
El pots substituir per altres preparats de cereals ecològics mòlts, com és la xicoira, que tenen un gust agradable, sense poder addictiu ni contraproduent per la salut com és el cafè.
Si teniu alguna suggerència o dubte em podeu localitzar al 678 933437 o a través de la pàgina: www.martaexposito.cat
No hi ha comentaris