Article publicat a “Els Colors” del mes de juliol de 2015
Les emocions condicionen l’alimentació o bé l’alimentació condiciona les emocions? Doncs ambdós són correctes… si tinc un mal dia o males experiències puc optar per desequilibrar l’alimentació picant aliments molt dolços o molt salats o bé molt greixosos. Però també és veritat que la manera com ens alimentem farà que les nostres emocions siguin unes o altres.
Els desequilibris nutricionals, juguen un paper crític en la salut física i mental, va dir Watson, que va passar més de 30 anys investigant els aspectes bioquímics i nutricionals de la salut mental.
El cervell necessita una energia constant i sòlida. El cervell utilitza gairebé un terç de les calories per a la seva energia, així doncs, qualsevol fluctuació tindrà un impacte en el nostre sistema nerviós i per tant a les nostres emocions.
Això es demostra en la hipoglucèmia (quan els nivells de sucre en sang disminueixen considerablement), el cervell no rep un subministrament constant de glucosa. Això fa que apareguin símptomes com: fatiga, ansietat, confusió…
Si teniu alguna suggerència o dubte em podeu localitzar al 678 933437 o a través de la pàgina: www.martaexposito.cat
No hi ha comentaris