Article publicat a “Els Colors” del mes d’abril del 2012
Tothom ho sap, menjar bé és molt important per gaudir d’una bona salut.
Hem parlat moltes vegades de les pautes de menjar bé i equilibrat, em sembla que tots ho tenim molt clar, tot i que no sempre es segueix la pauta. De totes maneres, no hi ha una única manera de menjar equilibrat, es pot menjar diferent de la pauta estàndard i no per això vol dir que es segueixi una dieta desequilibrada. El que sí hem de procurar és aconseguir una bona qualitat alimentaria, perquè el nivell de vitamines, hidrats de carboni, proteïna, greixos, minerals, etc. Pot variar moltíssim depenent de la qualitat del que mengem.
Ara et proposo que reflexionis sobre la qualitat del que menges; t’ho havies plantejat mai abans? Saps d’on provenen els aliments que menges? La poma que et menges és collida prop de casa teva o ve de lluny?
El que mengem hauria de ser de la màxima qualitat que puguem aconseguir. Per tant, si consumim aliments de productors propers, ens assegurem que aquella fruita, per exemple, no ha hagut de madurar en un camió, sinó que ha seguit tot el seu procés fins a l’últim moment de la seva maduració i per tant, ens proporcionarà més vitamines i minerals. A més a més, si mengem aliments locals, estem beneficiant als productors de la nostra zona i al mateix temps fem un favor al planeta.
I a més a més, hauria de ser ecològic?
Doncs l’ecològic ens dóna una qualitat extra, que és el que volem!
Hi ha qui creu que els aliments ecològics són cars. Doncs si analitzem la quantitat de nutrients que obtenim, no és car! L’altre dia vaig llegir en un article una comparació que us pot ser d’utilitat: Les necessitats de vitamina C són de 60mg/dia i el suc d’una taronja ecològica els conté, no necessitem esprémer dues taronges convencionals per satisfer aquestes necessitats. Això és molt important per poder valorar què és car i què no.
Hem de valorar també que els aliments ecològics són molt importants per la seva qualitat en nutrients i al mateix temps pel que no tenen, que són els additius alimentaris.
Et recomano que evitis TOTS els additius alimentaris possibles. Sabies que cada persona consumeix anualment més de 40 kg de conservants? Doncs, molts d’ells són d’efectivitat dubtosa i amb riscos importants per la teva salut.
Et convido a que procuris vigilar el que ingereixes, el teu cos t’ho agrairà, segur que et compensarà amb salut!
Si teniu alguna suggerència o dubte em podeu localitzar al 678 933437 o bé www.martaexposito.cat
No hi ha comentaris